Pancutan Pra Matang

Pancutan Pra Matang.

Pancutan Pra Matang adalah pancutan/klimaks yang tidak disukai wanita.
Pancutan Pra Matang adalah pancutan yang terlalu awal, ia terjadi sebelum wanita atau pasangan anda klimaks. Ini bermakna,anda puas,tetapi pasangan anda tidak.

pancutan pramatang

Pancutan Pra Matang ialah situasi di mana anda terpancut terlalu awal, sebelum pasangan anda sampai kemuncak kepuasan. Maka anda gagal menjadi kekasih dambaan wanita.Sekiranya Pancutan Pra Matang ini selalu terjadi, maka pasangan anda tidak berpuashati dan mencari jalan alternatif untuk memuaskan dirinya.
Kebanyakan punca keretakan rumahtangga adalah disebabkan nafkah batin yang diberi secara tidak sempurna.

Jadi bagaimana untuk anda menyelesaikan masalah pancutan pra matang ini?
Perkara ini terjadi akibat sikap anda yang terlalu ghairah ketika bersama isteri. Anda haruslah jangan gelojoh dan ingin cepat puas diwaktu malam jumaat anda. Jika zakar anda terlalu geli ketika memasuki makam wanita, maka anda haruslah merawat masalah tersebut. Jika terlalu geli maka anda tidak dapat mengawal dayungan anda dengan sempurna.Maka dayungan anda akan tergendala sebelum anda sampai ke destinasi yang ditujui.

Pancutan Pra Matang

Pancutan Pra Matang…Majoriti lelaki mengalami sindrom yang memalukan ini semasa di ranjang. Mengalami masalah ejakulasi pra matang. Ada dua jenis ejakulasi pra matang iaitu jenis yang kekal (primary) dan jenis sementara.

Selalunya pada usia yang masih muda, agak sukar untuk menentukan sama ada masalah ini akan kekal atau tidak. Selalunya pada orang yang masih  muda dan baru melakukan hubungan seks , masalah ejakulasi pra matang ini boleh menjadi masalah sementara.

Dari segi definasi mengikut International Society For Sexual Medicine, ejakulasi pra matang ada tiga ciri-ciri utama iaitu;

  • Ejakulasi yang berlaku dalam lingkungan masa satu minit atau kurang selepas penetrasi ke dalam vagina.
  • Tidak dapat mengawal atau melambatkan ejakulasi ketika penetrasi.
  • Memberi impak negatif kepada lelaki dan pasangannya, misalnya ketegangan hubungan, stress dan kemurungan. Kesannya, hubungan seksual boleh menjadi regang.

Dari segi definasi, jelas bahawa masalah ejakulasi pramatang ini berdasarkan kepada penetrasi vagina dan bukannya berdasarkan ejakulasi cepat yang berlaku ketika masturbasi.

Ada satu lagi jenis ejakulasi pra matang yang digolongkan dalam kumpulan acquired atau secondary. Ia mempunyai ciri-ciri yang sama seperti definisi di atas kecuali lelaki yang mempunyai masalah acquired premature ejaculation ini pernah mempunyai tempoh ejakulasi yang normal dan sudah melakukan hubungan seks yang memuaskan diri beliau dan pasangan.

Punca utama ejakulasi pramatang belum lagi diketahui. Bagaimanapun, ia boleh diklasifikasikan kepada punca psikologi atau punca biologi

Pancutan Pramatang Punca Psikologi.

Ramai doktor berpendapat, pengalaman seksual pada peringkat awal remaja boleh membawa kepada masalah ejakulasi pra matang. Ini termasuk:

  • Tabiat mastubasi yang terburu-buru dan menyebabkan seseorang mencapai klimaks dengan cepat. Ini selalunya terjadi apabila seseorang remaja melakukan mastubasi tetapi cuba mengelak dari diketahui rakan-rakan atau ibu bapa. Oleh itu, masturbasi dilakukan dengan tergesa-gesa dan ejakulasi berlaku dalam masa yang singkat.
  • Perasaan bersalah atau berdosa ketika melakukan hubungan seks atau masturbasi menyebabkan seseorang ingin cepat klimaks.

Ada juga beberapa faktor yang lain yang boleh membawa kepada terjadinya ejakulasi pra matang. Ini termasuk:

Masalah mati pucuk

Seseorang lelaki yang menghidapi masalah mati pucuk boleh mendapat masalah ejakulasi pra matang pada masa yang sama.

Anxiety

Seseorang yang bersifat anxious terutama terhadap sexual performances atau isu-isu lain lebih cenderung untuk mendapat ejakulasi pra matang.

Masalah rumah tangga

Seseorang lelaki yang mempunyai masalah hubungan dengan isteri lebih cenderung untuk mendapat ejakulasi pra matang.

Pancutan Pramatang Punca biologikal pula termasuk:

  • Paras hormon yang tidak normal.
  • Keabnormalan paras neurotransmitter dalam otak.
  • Keabnormalan dalam sistem ejakulasi.
  • Masalah kelenjar thyroid.
  • Inflamasi dan infeksi pada prostat dan urethra.

Komplikasi

Ejakulasi pra matang ini tidak akan menyebabkan komplikasi dari segi kesihatan seseorang lelaki. Ia juga tidak berkait dengan penyakit yang serius seperti kencing manis atau sakit jantung.

Bagaimanapun, ia boleh menyebabkan masalah tekanan dan kemurungan yang serius serta boleh menjejaskan hubungan suami-isteri, malah boleh membawa kepada perceraian.

Rawatan Pancutan Pra Matang

Ada pelbagai bentuk rawatan yang boleh diberi kepada lelaki yang mempunyai masalah ejakulasi pra matang. Ini termasuk terapi seksual, ubatan dan psikoterapi.

Ada beberapa langkah mudah yang boleh diambil sebagai langkah permulaan untuk merawat masalah ini. Ini termasuk melakukan masturbasi beberapa jam sebelum hubungan seks.Ini boleh membantu memanjangkan tempoh penetrasi.

Selain itu, ada teknik di mana apabila seseorang hampir sampai ke tahap ejakulasi, stimulasi seksual perlu dihentikan dan tumpuan perlu dialihkan ke tempat lain. Teknik seperti squeeze technique dan teknik start–stop boleh dipelajari tetapi memerlukan masa dan komitmen dari pasangan.

Selain itu, beberapa jenis ubatan dan krim boleh digunakan untuk memanjangkan tempoh penetrasi.

Bagi sesetengah lelaki, rawatan psikoterapi mungkin diperlukan. Ini terutama bagi mereka yang mempunyai masalah hubungan suami isteri atau masalah anxiety atau tekanan yang membawa kepada ejakulasi pra matang.

Sudah semestinya masalah ejakulasi pra matang ini membawa kepada pelbagai masalah terutama apabila berumah tangga kelak. Namun, seperti yang saya terangkan, ada pelbagai rawatan yang boleh diberi untuk mengatasi masalah ini.

Satu kajian yang dikendalikan di Malaysia, mendapati 29 peratus dari lelaki dari peringkat umur 18 tahun hingga 65 tahun menghadapi masalah sama.

Mengatasi Masalah Pancutan Pra Matang

 

Penyelesaian masalah pancutan pra matang? Tips Tahan Lama?  >>> Rawatan Pancutan Pramatang

VIMAX HERBS CARA MEMBESARKAN ZAKAR, UBAT MEMBESARKAN ZAKAR, UBAT KUAT, UBAT TENAGA BATIN LELAKI, TIPS TAHAN LAMA.

Vimax Herbs adalah rumusan semulajadi untuk menambahkan air mani, membantu zakar tegang dengan sempurna dan juga cara untuk membesarkan zakar. Vimax herbs juga adalah ubat kuat tenaga batin lelaki yang inginkan kesihatan seksual yang hebat.

Herba Untuk Lelaki >>> Herba Kesihatan Seksual

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s